На картата се вижда участъка, който ще бъде ремонтиран. Снимка Община Бургас

На картата се вижда участъка, който ще бъде ремонтиран. Снимка Община Бургас

Ремонтът на пътя Бургас - Сарафово в участъка между пътния възел тип "Тромпет" на Северния обход до Гробищния парк започва тази седмица, съобщиха от Община Бургас..Рехабилитацията на пътната отсечка започва сега, тъй като сега бе осигурено необходимото финансиране от страна на държавата.

Първоначално ремонтните дейности ще се извършват в платното от страната на Гробищния парк по посока от квартал "Сарафово" към Бургас. По тази причина от 09:00 часа на 12-ти юни, сряда, ще бъде въведена временна организация на движението в района.

Автомобилите, идващи от Бургас, ще се движат в двете ленти еднопосочно от кръговото кръстовище на булевард "Димитър Димов" и улица "Транспортна" - при Гробищния парк, в посока Сарафово.

Пътуващите от Сарафово към центъра на Бургас ще преминават по пътния възел тип "Тромпет" и новоизградения участък от Северния обход на града, след което ще се включват към път I-6 "София - Бургас".

Ремонтните дейности на пътя Бургас - Сарафово включват преасфалтиране на трасето, полагане на пътна маркировка и монтиране на нови осветителни стълбове. След като приключат дейностите по ремонта на трасето в посока от Сарафово към Бургас, ще започне обновяване на платното в обраната посока.

Според първоначалните планове цялостната рехабилитацията на пътната отсечка ще продължи около месец и половина.