С организирана вечеря на Карловия мост в Прага казаха чао на вируса. Снимка Джейсън Пиродски

С организирана вечеря на Карловия мост в Прага казаха чао на вируса. Снимка Джейсън Пиродски

Словения, Естония, Латвия и Кипър ограничиха влизането на територията си на жители от Чехия. Причината е силното нарастване в тази страна на заразените с новия коронавирус, съобщи Чешкото радио.

От 4-ти юли Словения допуска на територията си жители на Чехия само със справка за отрицателен тест за коронавирус. При липсва на такъв документ, те ще трябва да бъдат подложени на двуседмична самоизолация. Словения разрешава свободен транзит през територията си на чехи, които пътуват с коли, а преминавайки през страната, когато спират за кратко, те трябва да носят медицински маски.

Подобни мерки обявиха Естония, Латвия и Кипър.

12 440 регистрираните случаи на корона вирусна инфекция в Чехия от началото на пандемията, като активните случаи в страната са 4 237. Броят на оздравелите вече е 7 852. През поседните три се отчита отново повишаване на броя на новите случаи в страната. На 2-ри юли той е бил - 132, на 3-ти юли - 141, а на 4-ти юли - 121.

До момента в страната са направени 570 080 теста, което прави 53 233 на 1 млн. население. Жителите на страната са 10 709 233.

Ето как Прага каза чао на коронавируса