Няколко малки улички в централната част на Бургас ще бъдат ремонтирани. Снимки Лина Главинова

Няколко малки улички в централната част на Бургас ще бъдат ремонтирани. Снимки Лина Главинова

Бургаската улица "Ген. майор Лермонтов" ще бъде затворена за движение от 16-и януари, вторник, заради аварийна подмяна на водопровода в участъка от улица "Славянска" до улица "Георги Кирков". Районът ще бъде затворен за движение, а автомобилите ще бъдат пренасочвани по улица "Възраждане", а улица "Георги Кирков" ще бъде отворена за еднопосочно движение.

"Ген. майор Лермонтов" е една от малките улички в центъра на Бургас, които ще бъдат реконструирани, както "Черноморие" вече писа. Средствата за ремонта са включени в проекта за бюджет на Община Бургас за 2018 година. Другите улици, които ще бъдат обновени са - "Шипка", "Отец Паисий", "Иларион Макариополски", "Успенска", "Гео Милев", "Граф Игнатиев" и "Константин Фотинов".

Вторият етап от рехабилитацията на улица "Ген. майор Лермонтов" обхваща участъка до улица "Шипка", както и самата "Шипка". 

След подмяната на водопровода на улиците Община Бургас ще положи нова настилка, като на повечето места тя ще бъде от павета, а в останалата част - от асфалт. Облагородяването на района предвижда изграждането на тротоари, монтиране на ново осветление, озеленяване, поставяне на подземни контейнери.

По време на ремонтните дейности по "Ген. майор Лермонтов" няма да функционира синята зона по улица "Възраждане" в участъка от "Георги Кирков" до "Шипка", както и по улица "Шипка".

Живеещите на улица "Ген. майор Лермонтов", които притежават годишни стикери за локално паркиране, ще получат право да спират своите превозни средства в 4 съседни подзони.

При всяка промяна на организацията на движение гражданите ще бъдат информирани какви ще са временните ограничения и обходните маршрути.

Реконструкцията на бургаските улици се извършва по "Интегриран проект за осигуряване на балансирана градска среда", който е с европейски финансиране и средства от бюджета на Община Бургас.

Ремонтът на Алеко Богориди завършва до лятото, обновяват 3 перпендикуларни улици на нея

Галерия