Платното ще бъде затворено за движение от понеделник. Снимка Община Варна

Платното ще бъде затворено за движение от понеделник. Снимка Община Варна

Северното платно на варненския булевард "Княз Борис I" (посока центъра на Варна) в участъка от Ботаническата градина до Евксиноград ще бъде затворено за моторни превозни средства от 21-ви октомври, понеделник. Това уточниха по време на редовната си работна среща ръководството на Община Варна, представители на ВиК дружеството и фирмите-изпълнители на строителните дейности по проекта за изграждане на нови водопровод и канализация.

Отлагането на ремонта по проекта на ВиК беше по искане на кмета Благомир Коцев, за бъдат завършени всички второстепенни улици в района на Траката и на Евксиноград. Представителите на пътностроителните фирми отчетоха, че до утре ще бъдат приключени улиците „Първа" и  „13-та", които в долната си част излизат на бензиностанцията на „Евксиноград". Довършителни дейности има още и по ул. „Арх. Манол Йорданов" – повдигане на дъждовните и на канализационните шахти, полагане на хоризонтална маркировка. Без да се възпрепятства движението по улицата, ще се проучат възможностите за изместване на контейнерите за смесени битови отпадъци, както и поставянето на още една пешеходна пътека в горната част на улицата със съответния ограничител на скоростта.

По време на ремонтите дейности движението ще се извършва двупосочно в южното платно на бул. „Княз Борис I" (посока курортните комплекси). Препоръчва се по възможност използването на обходни маршрути – ул. „28-ма", ул. „8-ма", ул. „Арх. Манол Йорданов". Кметът Благомир Коцев настоя всички улици, включени в обхвата на ВиК, по които се възстановяват настилки, да бъдат изчистени от строителни материали и наноси.

От „Градски транспорт" ЕАД информират, че във връзка с изграждането на обекта на ВиК, автобусите по линия 31 А от квартал „Виница" в посока центъра на Варна след спирка „Св. Св. Константин и Елена" ще продължават по улица „68-ма", за да се включат през кръговото кръстовище по бул. „Княз Борис I".

Автобусна спирка „Летовище КПП -2" няма да бъде обслужвана. Спирки „Балкан" и „Евксиноград" ще бъдат обозначени в платното в посока Варна и ще бъдат обслужвани. От дружеството призовават водачите да не паркират в района на улица „68-ма" в КК "Св. Св. Константин и Елена" за времето на обходния маршрут.