Златко Янков с нова става от Швейцария на "Черноморец-Бургас", се подложи на смяна на тазобедрената става при д-р Христо Мазнейков. Интервенцията беше извършена на 26 април и продължи три часа. Направеният веднага след това рентген показал, че операцията е преминала успешно и всичко е както трябва.

Старата става беше сменена с нова, доставка от  Швейцария. Изработката е станала в специализирана клиника по индивидуална заявка с триизмерни снимки.

Янков започна от днес процедури по рехабилитация в медицинския център на стадион "Лазур". Според лекарските препоръки, опорният халф на славната Пенева чета трябва да захвърли патериците на 21-вия ден от операцията. Един месец ще има раздвижване, след което е насрочен контролен преглед в "Света София".

"Екипът на д-р Мазнейков е невероятен. Възхитен съм от грижите, които положиха за мен. С нетърпение чакам да се възстановя, за да почна отново да жъна победи на джитбол. Смятам, че за новия сезон ще бъда на линия, а съперниците отсега могат да почват да треперят", закани се Фара, чийто дух е несломим въпреки претърпените болки и страдания покрай операцията.

След края на богатата си професионална кариера Фара продължи да практикува любимата игра в първенството на Бургаската областна група, дори и след като износената става го поставяше в дискомфорт. И до последните дни преди операцията Янков не спираше да жъне победи на джитбол на стадион "Лазур".