Павел Маринов (вляво) беше под номер 11 в листата на БСП за България на редовните парламентарни избори. Снимки Черноморие-бг

Павел Маринов (вляво) беше под номер 11 в листата на БСП за България на редовните парламентарни избори. Снимки Черноморие-бг

Знаково лице на БСП - Бургас става част от партия "Лява алтернатива". Павел Маринов напусна редиците на червените, където членуваше повече от 20 години и става част от новата лява партия. "Не беше лесно да взема решението да напусна БСП. Необходимо ми беше време да го обмисля. През годините съм искал да водя разговори с ръководството на национално и на общинско ниво, за да обсъдим бъдещето на партията. Такива разговори обаче така и не бяха проведени. Не виждам готовност това да се случи и считам, че е редно да напусна, след като не съм съгласен със случващото се", коментира пред "Черноморие" решението си Павел Маринов.

"Никога не съм бил привърженик на опозиция вътре в партията. Дадох достатъчно ясен знак за моята лоялност и с участието ми в листата за народни представители през април тази година", допълни Маринов. Той участва под номер 11 в листата на коалиция "БСП за България" на редовните избори за 45-то Народно събрание, които се проведоха на 4-ти април.

Павел Маринов е бил кандидат на БСП за кмет на Бургас, общински съветник от същата партия, както и народен представител. Той беше и областен управител на област Бургас. В настоящия ОбС с мандат 2019-2023 година той влезе като част от листата на "БСП за България". От днес той вече е независим съветник в местния парламент на Бургас. Въпреки това на днешната първа присъствена сесия, след онлайн заседанията, той седна до колегите си от БСП.

"Още е рано да се каже как ще участвам на предстоящите извънредни избори. Нека първо Централната избирателна комисия да излезе с решение за регистрацията на "Лява алтернатива", допълни Павел Маринов. Той не отрече, че се водят разговори и с други знакови лица на БСП, които напуснаха преди време партията, като Димитър Стоянов, който беше депутат от "БСП за България" в 45-то НС.