Танцьори от 24 държави идват на турнир в Бургас

Той се организира от Община Бургас съвместно с Българската федерация по спортни танци и клуб по спортни танци “Бургас 75”. Престижният турнир ще се проведе на 5-ти и 6-ти септември.

 

250 танцови двойки са потвърдили участие в турнира това лято. В надпреварата за “Купа Бургас 2009” ще се включат двойки от Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Испания, Ирландия, Канада, Корея, Литва, Латвия, Естония, Молдова, Португалия, Словения, Русия, Украйна, Румъния, Словакия, Унгария, Сърбия, Босна и Херциговина, Турция и България. През уикенда пристигат и две от ТОП двойките в спортните танци - вицесветовните шампиони по латиноамерикански танци Андрей Зайцев и Анна Кузлинская от Русия и финалистите от Световното първенство по стандартни танци Ди Вайра и Валерио Колантони от Италия.

По регламент танцовите двойки ще се състезават в две дисциплини - латиноамерикански и стандартни танци и ще бъдат разделени в шест категории – I-ва група - деца до 9 години, II-ра група деца до 11 години, юноши младша възраст - 11-13 години, юноши старша възраст - 13-15 години, младежи до 18 години и аматьори над 19 години. Танцувите умения ще бъдат оценявани от жури с представители от 12 държави.

Билети за турнира вече се продават на цена от 5 лева за възрастни. За деца до 12 години входът е свободен.