1 000 000 лева за детска градина в Крайморие Тя ще бъде официално открита от кмета на общината Димитър Николов на 1-ви юли.

Новата сграда ще замени 40 – годишната амортизирана дървена барака, в която към момента се помещава 1 смесена група от 29 деца на възраст от 3 до 7 г.

Новоизградената детска градина ще реши един от важните проблеми на квартала. В нея ще бъдат прехвърлени децата от настоящата смесена група и ще бъде разкрита още 1 нова градинска група от 30 деца, с което капацитетът на детското заведение ще стане общо 60 деца.

Детската градина разполага със собствено кухненско помещение и медицински кабинет. Сградата е на два етажа със самостоятелни занимални и спални помещения за градинските групи. Освен това новата постройка разполага още с физкултурен салон, кабинет по музика, зала за занимания по изкуства и зала за компютри.

В двора на градината има две детски площадки с пясъчници, нови уреди за игра и модерна обезопасяваща настилка, а пространството около тях е озеленено и благоустроено.

Новата сграда е третата детска градина, която Община Бургас изгражда със собствени средства в рамките на по-малко от година, след като в края на септември отвори врати новоизградената детска градина в кв. Лозово, а преди месец бе открита и нова детска градина в „Меден рудник”.

През това лято предстои да бъде открита и още една нова детска градина на бул. "Христо Ботев" в центъра на града (до сградата на ОДМВР-Бургас), а в капиталовата програма на Община Бургас за тази година са заложени средства за построяването на втора детска градина в най-бързо развиващия се жилищен комплекс "Меден Рудник".