DSC_3445

DSC_3445

109 души в аварийна акция на летището -спасителните служби на летището, Пето районно полицейско управление, Център за спешна медицинска помощ Бургас, Областно управление пожарна безопасност и защита на населението, Общински съвет на Български червен кръст, Дирекция национална система 112, Група Бургас – СОБТ МВР и авиокомпания "Хели ер".

Целите на тренировката бяха проверка готовността за действие, подобрение на уменията по координация, взаимодействие и комуникация, поддържане практическите умения за действие в случай на авиационно произшествие на всички средства, служби и органи.DSC_3376

Тренировката симулира авиационно произшествие извън територията на летище Бургас, изискващо незабавна намеса на аварийно-спасителните служби на летището и външните организации, участващи в плана за действия в случай на аварийна обстановка на летище Бургас.

В тренировката взе участие медицински хеликоптер на авиокомпания "Хели ер", с който беше извършена демонстрация на превоз на ранени към най-подходящото болнично заведение.    

Общо 109 души, 22 броя специализирана техника и автомобили и 1 медицински хеликоптер взеха участие в днешната тренировка.

По време на анализа на проведеното занятие присъстващите външни наблюдатели  дадоха висока оценка на цялостното представяне на всички участници и постигнатата много добра координация между аварийно-спасителните служби на летището и външните сили, участвали в тренировката.