diplom

diplom

1094 абсолвенти от Асен Златаров с дипломи за висше образование

облечени в черни тоги, получиха днес дипломите си за завършено висше образование в образователно-квалификационна степен "бакалавър", "магистър" и "професионален бакалавър" в 17 професионални направления от 33 акредитирани специалности. Факултета по технически науки завършват със степен "бакалавър" 88 абсолвенти,uni_lina1 със степен "магистър" - 96 абсолвенти. Във Факултета по обществени науки бакалаврите са 233, магистрите - 386. Във Факултета по природни науки бакалаврите са 30, магистрите - 22, а във Факултета по обществено здраве и здравни грижи - 20.uni_lina2С бакалавърска степен 128 абсолвенти завършат Колежа по туризъм, в Техническия колеж - 48, а в Медицинския колеж - 43.

Дипломите на завършващите университет "Проф. д-р Асен Златаров" връчи на специална церемония днес ректорът доц. Магдалена Миткова.

"Най-точната мярка за успеха е силата и волята да последвате мечтите си, това е най-важното, което трябва да направите за себе си, за нас, за близките си хора, за да ви срещаме щастливи, успешно реализирани, благодарение на знанията, които получихте тук - на студентската скамейка, и на житейските уроци, които сте научили от животаuni_lina4 си в академичната общност!" С тези думи се обърна  доц.Миткова към студентите.

"Затова ми с доверете и се отдайте на радостта от дипломирането си днес, без да се страхувате от утре, защото именно днешният ден - в края на дългото пътуване през света на университетското образование, е вашата гаранция за усмихнатото, удовлетворено и вдъхновяващо утре. Насладате се на този миг! Преживейте го със сърцата си, споделете го с най-близките си хора!", каза още ректорът.!

Доц. Миткова заяви пред абсолвентите, че вратите на университета са винаги широко отворени за тях.

Церемонията се състоя в актовата зала на Колежа по туризъм.