12 бургазлии ще творят в Еко работилница Средствата за ремонта на бившия склад на бюрото са осигурени от спонсори. Дарителската кампания бе подета от Константин Гребенаров навръх рождения му ден преди близо два месеца. Той се обърна с призив към фирми и граждани да помогнат за ремонта и оборудването на работилницата.

На откриването днес присъстваха и Мая Велева - изпълнителен директор на Националния център за социална рехабилитация – София, Мая Казанджиева - директор на дирекция "Социални дейности" в Община Бургас, представители и ръководители на НПО, работещи в социалната сфера и ръководителите на фирмите - спонсори, осъществили почистването, ремонта, озеленяването и обзавеждането.

Основният спонсор - фирма "Мидия" АД, освен първоначално предвидения ремонт на вътрешните стени, окачения таван и нов вратопрозорец, извърши още допълнителни дейности за своя сметка и със свои материали – осветление, поставяне на балатум, изграждане на рампа откъм вътрешния двор, плочки на двора за по-лесно придвижване на инвалидните колички. "Бургасцвет - 90 - Танев" се погрижи за озеленяването на двора, "Елкабел" АД и "Лукойл-Нефтохим" АД предоставиха средства за обзавеждане и материали за работа.

"16 хиляди лева, събрани от дарителската кампания надхвърлиха необходимата за ремонт сума и затова решихме да се изразходват за други нуждаещи се социални домове от област Бургас", каза Гребенаров. До момента са подпомогнати Дом за деца лишени от родителска грижа "Щурче" в Средец – дарени са 2 прахосмукачки, едната за сухо и мокро почистване. В началото на следващия месец предстои да се  предостави следващото  дарение  - на Дома за възрастни хора с физически увреждания в село Ясна поляна, община Приморско - пералня за 11 кг. пране и сушилня за 9 кг.

В Еко работилницата към Бюрото за социално обслужване се изработват сувенири, подложки за горещи съдове, чанти от екологични материали. Част оттях се предлагат и на организираните от Бюрото благотворителни базари.