13-годишно момиче от Варна се нуждае от средства за трансплатнация левкемия.

Патриция Илиева(Пати) учи цигулка в Музикалното училище във Варна.

Миналата година Пати има симптоми, подобни на грип – отпадналост и подути лимфни възли, разказа настойника й. След като лекарите правят пълни изследвания, поставят рядка диагноза – триклетъчна левкемия.

Патриция е близо година в клиниката по детска онкология и хематология във Варна за химиотерапия и лечение.

"20 дена след като беше вкъщи тази година, някъде към 15 септември, получи силно главоболие и се оказа, че има рецидив. В момента провеждаме курс по химиотерапия за излизане в ремисия и назначаване на костно-мозъчна трансплантация", разказа настойникът й.

Според лекарите единствения шанс за Патриция Илиева е трансплантация на костен мозък. Родителите й отправя запитване до Фонда за трансплантации. От там обаче отказват да подпомогнат за извършването на операция в чужбина и искат да проведат такава в София.
Настойникът на момиченцето каза: Ние не сме съгласни да се провежда лечение в София. Говори се, че се правят операции, но колко са успешни не се знае. Направили сме допитване до няколко клиники френска, немска и белгийска. Трансплантацията в чужбина ще струва около 200-240 хиляди евро.

Родителите й молят за помощ, защото нямат нужните средства за операцията.
Дарителска сметка:
ПроКредит Банк

Патриция Живкова Илиева

BG 46PRCB92301035230611 - в лева
BG 87PRCB92301435230616 - в евро

 

SWIFT BIC: PRCBBGSF


Може да помогнете на Патриция и като изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS PATI на номер 17 777 за (абонати на GLOBUL, VIVACOM I M-Tel).

За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1.20 лева с ДДС.

 

Днес+