Най-голям е броят на новите случаи в община Бургас - 28. Снимката е илюстративна

Най-голям е броят на новите случаи в община Бургас - 28. Снимката е илюстративна

14 учители и 7 ученици са с положителни проби за COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Става въпрос за 13 учители в община Руен и за 1 учител в община Бургас. Норозаразените ученици са - 1 в община Бургас и 6 в община Поморие. В резултат на това 6 паралелки в Поморие с общо 155 ученици са поставени под карантина.

58 са новите случаи на COVID-19 регистрирани през последното денонощие в Бургас и региона, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Бургас. Най-голям е броят им в Бургас - 28, в Айтос - 15, в Руен - 4, в Поморие - 9, в Карнобат - 1, в Несебър - 1.

От новорегистрираните случаи 8 са хоспитализирани, като двама от тях са в реанимация. Всички останали са на лечение в домашни условия. От новите случаи 6 са медици - 5 в община Бургас и 1 в община Айтос.

Общият брой на установените положителни проби в областта от началото на пандемията до днес е 1 187. Излекувани са 607 души.

Хоспитализирани са 98 пациенти в Инфекциозно отделение на УМБАЛ - Бургас, на СБАЛПФЗ - Бургас, в МБАЛ "Бургасмед", в УМБАЛ "Дева Мария", във Вътрешно отделение на МБАЛ - Айтос и в МБАЛ - Карнобат. 

На домашно лечение са 465 души.

Рекордните 914 случая са COVID-19 в България