Кризисният щаб не се събира в пълен състав, заради мерки за сигурност. Координация се прави по телефона. Снимка Община Бургас

Кризисният щаб не се събира в пълен състав, заради мерки за сигурност. Координация се прави по телефона. Снимка Община Бургас

163 са заразените с корона вирус - COVID - 19 у нас. Трима от тях са починали и трима са оздравели (изписани от болници, но под карантина за 30 дни). Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

"Средната възраст на починалите е 75 г. В България има осем човека между 20 и 50 години, които са със сериозна симптоматика. Никой никога не е твърдял, че този вирус не поразява млади хора - смъртността е по-малка", съобщи генерал Венцислав Мутафчийски. 

Четири са вече случаите на болни с корона вирус в Бургас и областта.

Нов случай на корона вирус в Бургас - Дом майка и дете под карантина

Към настоящия момент хората под карантина са 300 в Бургас, 450 в цялата област и тази цифра може да се променя. Изпълнява се зареждането на всички лечебни заведения с предпазни средства. На всички наши служители, както и на всички болници е разпоредено днес да издадат служебни бележки на работещите, които са извън Бургас и които наистина трябва да участват в лечебно-диагностичния процес, за да им осигурят безпрепятствен достъп до болниците. Същото е направено и за служителите на ЦСМП и на РЗИ, стана ясно от заседание на Общинския кризисен шаб в Бургас.