Трима души са изписани от Инфекциозното отделение на болницата в Бургас стана ясно на заседанието на Общинския щаб. Снимка Община Бургас

Трима души са изписани от Инфекциозното отделение на болницата в Бургас стана ясно на заседанието на Общинския щаб. Снимка Община Бургас

822 жители на община Бургас са под домашна карантина. Броят на хората под карантина за цялата област е 2000 души. Хората под карантина са били контактни с хора болни с корона вирус или са се върнали от страни, в които пандемията с корона вирус е в разгара си.

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев се разширяват мерките на хората под карантина. На задължителна домашна карантина подлежат следните потвърдени случаи на COVID - 19:

- лица без симптоми, които са контактни или установени в хода на епидемиологичното проучване;

- лица с леки клинични оплаквания - телесна температура - 38 градуса, кашлица, неразположение, хрема, възпалено гърло, стомашно-чревни симптоми като гадене, повръщане и/или диария без промени в психичния статус т.е. объркване или летаргия и без придружаващи хронични заболявания или имунокомпрометиращи състояния;

- на карантина за срок от 28 дни, считано от датата на изписването от лечебно заведение, подлежат и всички при които е бил потвърден случай на COVID - 19 и заради това са били настанени в болница.

Трима пациенти бяха изписани днес от Инфекциозното отделение на УМБАЛ след две поредни отрицателни проби за Ковид - 19. Общо изписаните са четирима дотук.

В момента в Инфекциозно отделение на УМБАЛ се лекуват други трима пациенти с коронавирус, плюс още двама в Айтос. Те са афибрилни и в стабилно състояние, казват медиците. Вчера в Бургас е бил приет още един пациент със симптоматика за коронавирус. Взета му е проба. Резултатът се очаква до края на деня.