NovaGV2

NovaGV2

2000 варненци посрещнаха Новата 2013-а на площад "Независимост"

веднага след излъчването на речта на президента Росен Плевнелиев по телевизията в полунощ. Впечатляващи тази година бяха фойерверките, които осветиха небето на морската столица.

NovaGV3
Въпреки студената нощ, около сцената пред Операта гъмжеше от варненци, които с нетърпение очакваха бившия фронтмен на "Дийп Пърпъл" и "Рейнбол" - Джо Лин Търнър. Фенове от всички поколения зъзнеха на площада, където преди дванайсетия час публиката радва чаровната певица с варненски корен Деси Добрева. 
В тъничка дантелена рокля и червени ботушки, досущ като Снежанка, чаровницата от сърце пя "Една българска роза", "Детелини" и обработени народни песни, които са нейна запазена марка. Деси сподели, че подготвя нов албум, но запази в тайна авторите на песните й. Работното заглавие е "Лудо-младо" и в момента тя води преговори за издаването му. Наскоро Деси бе на турне в САЩ, където изнесе 15 концерта, а след това участва в благотворителен концерт в нашето посолство в английската столица.
20 минути след полунощ най-сетне на сцената излязоха Джо Лин Търнър и българските му колеги, сред които бяха Звезди Керемидчиев от "Ахат", както и варненската гордост Нелко Коларов. Сборната банда наблегна на велики хитове на "Пърпъл" и "Рейнбоу", Рони Джеймз Дио, Джон Лорд. Отначало Джо излезе на подиума по дебело яке, но после подгря и го захвърли, като концертът продължи повече от 50 минути, за радост на хората.
Водещият на новогодишния концерт Димитър Горчев сподели, че очаква румънския диджей Тони и Миро, но около 2 ч, когато желанието на варненци да празнуват ще бъде смразено окончателно от студа. Полицията и пожарникарите нямаха грижи около празничния купон. Пийнали бяха малцина, но инциденти нямаше.

Днес+