Заря и бебешки плач за откриването на МБАЛ “Дева Мария”

Сред тях бяха и вицепремиерът Симеон Дянков, областният управител Константин Гребенаров, зам.-кметове, депутати, общински съветници, медици.

 

Собственикът на здравното заведение Семир Абумелил не можа да скри вълнението си, докато посрещаше гостите заедно със семейството си. Вицепремиерът и областният управител имаха честта да бъдат сред първите посетители, които разгледаха МБАЛ “Дева Мария”. Здравното заведение е разположено на шест етажа и разполага със сто легла,  три операционни и две родилни зали, автономна система за съхранение и транспортиране на отпадъците. Първото отделение, което ще заработи с пациенти от 1-ви септември е Родилното. Там ще работят 23 души със завеждащ д-р Снежана Ризова. Като методичен ръководител в отделението е привлечен професор Григор Горчев - ректор на Медицинския университет в Плевен, председател на медицинските вузове в страната и съветник на президента Геоги Първанов. В Микропедиатричното отделение за децата ще се грижат 22 души от екипа на завеждащия  д-р Снежа Згурова.

“Обещавам ви, че няма да отворя отделение, за което не сме осигурили професор методичен ръководител”, каза при откриването на болницата Семир Абумелих.

Ражданията ще бъдат безплатни след сключването на договор със здравна каса, който се предвижда да започне да действа от декември. Първото бебе, което се роди в МБАЛ “Дева Мария” през септември ще получи стипендия за висше образование.

Сред подаръците, които собственика на болницата получи бе и колаж от фондация “Искам бебе” с благодарности за подкрепата. Семир Абумелих разпореди той веднага да бъде поставен в Родилното отделение.