Hor2016_2

Hor2016_2

2016-а - под знака на войнствения Марс - първа част

съжаление на болести, които ще бъдат "наградата" за завистта и омразата. Сатурн наказва строго, а в комбинация с Марс прераства в кармично.

Годината ще започне и ще завърши с ретрограден Меркурий, като през януари ще бъде под ръка с обърнат Юпитер. По-следващата 2017-а, годината на Слънцето, идентично ще започне също с ретрограден Меркурий. Тежкият и строг Сатурн ще преминава през Стрелец близо 23 месеца и ще изисква най-много именно от Стрелеца. Няма да бъдат подминати Риби, Деви и Близнаци, но при тях ще са по-скоро усвояване на уроци и "отваряне" на очи. Всички Стрелци и с такъв асцендент ще пренареждат приоритети, ще поправят грешки, ще сменят мироглед. Едно е сигурно, промените са за добро. Моментът при тях е настъпил, Марс ще им дава силата и тласъка за действие, а Сатурн - разума. В никакъв случай не бива да се заобикалят проблемите или да се търси лесното решение. Помнете, краткият път означава бавно пристигане. В момент на недостиг на силите в никакъв случай да не се отказват, а да отстояват позициите си до край. Изискването е "желание" за промяна. Тя така или иначе ще настъпи, но ако липсва вътрешна убеденост, ще се извърши с външна намеса, която няма да им носи удовлетворение.

Юпитер в Дева - до септември 2016-а също ще импулсира Девите и тези с такъв асцендент. Да не се поддават на всеобщия хаос и суматоха. Да не обръщат внимание на суетата, твърдо и решително да продължават изкачването си. По този начин ще усвоят Юпитеровите блага. Юпитер в Дева много ще помага на хора, заети в стерилната сфера. Там се очакват иновации и напредък в науката. Творчеството ще бъде заменено с практицизъм и трансформирано в помощ на хората.

След това Юпитер във Везни ще ощастливи въздушните знаци.

Скорпиони, Овни и Раци да не се отпускат, да не мързелуват. Имат големи възможности да променят себе си и света към по-добро.

Близнаци, Риби и Водолеи да не се предоверяват, да се пазят от измами и да разчитат само на достоверни източници и проверена информация.

Везни, Лъвове и Стрелци ще се грижат за семейството, ще подобряват битови условия. Да се пазят от агресия.

Деви, Телци и Козирози - задават се промени, които ще ви изнервят, но всичко е за ваше добро. Конфликти с ръководството, породени от несъгласие и упоритост при изпълнение на задълженията.

Очаква ни доста ретроградност и периоди на изчакване през 2016-а година. Тя ще започне под влияние на Меркурий, като най-бързата планета, която ще се обърне  първа в началото на годината, и ще завърши с объркващо-носталгичния Нептун и бунтаря Уран.

 

Меркурий: От 5 януари до 26 януари, от 28 април до 22 май, от 30 август до 22 септември и от 19 декември до 8 януари следващата година.

Юпитер: От 8 януари до 9 май

Сатурн: от 25 март – Благовещение до 13 август

Марс: от 17 април до 30 юни

Плутон: от 18 април до 26 септември

Нептун: от 13 юни до 20 ноември

Уран: от 29 юли до 29 декември

 

 

 

 

 

АСЦЕНДЕНТИ

 

 

ОВЕН: Сатурн много ще им помага през годината, най-вече в личен план. Ще им помогне да се преоткрият.

 

ТЕЛЕЦ: Юпитер ще бъде помощникът им. На успех най-много ще се радват тези, които се занимават с творчество.

 

БЛИЗНАЦИ: Сатурн ще бъде много взискателен към Близнаците. Нито за миг няма да им позволи да се отпуснат. Проблем могат да си създадат, ако решат да се движат самостоятелно.

 

РАК: Сатурн ще ги прави критични, но е за добро. Ще ги настрои реалистично и ако не му противоречат, "учителят" ще ги награждава често.

 

ЛЪВ: Няма да е лека годината на асцендент Лъв. Доста товар ще износят на гърба си. Често ще губят енергия.

 

ДЕВА: Лесно няма да им се получи, но ще бъдат възнаградени според труда си. Прилежни и упорити, ще опитат нови неща и ще придобият доста мъдрост.

 

ВЕЗНИ: Сатурн няма да им спести тревоги и проблеми, но това ще бъдат изпитания за сила и мъжество. Ще си заслужат доста аплодисменти.

 

СКОРПИОН: Егото ще бъде водещото при Скорпионите, но този път е за по-градивно развитие. В никакъв случай не бъдете егоисти, за да не гневите Сатурн и Юпитер.

 

СТРЕЛЕЦ: Вашият учител ще бъде Сатурн. Ще пречупи някои негативни черти от характера ви, ще ви застави да стигнете до реалността и ще ви помага да довършвате задачките си.

 

КОЗИРОГ: Сатурн ще им дава, Юпитер ще ги препъва. Много амбиция и затвърждаване на позиции, разбира се ако наистина се потрудят за това.

 

ВОДОЛЕЙ: Любимците на Сатурн през 2016-а! Много вълнуващи мигове и много любов!

 

РИБИ: Планетите ще изпитват търпението на Рибите. Уният ли, ще бъдат от губещите. Затова позитивното мислене ще е единственото им оръжие.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте какво ви очаква през 2016-а година според астроложката Джована:

 

 

 

 

 

 

Овен - 21.03 - 19.04 - Аз съм!Oven_2015

 

Положителни черти - чистосърдечност, енергичност

Отрицателни черти - импулсивност, егоцентричност

 

елемент - огън

планета – Марс

ден – вторник, число – 7, 12

 

 

ЗДРАВЕ: Марсовата енергия ще им дойде в повече. Оптимизъм и лошо настроение ще се редуват. Симптоми на различни заболявания ще се появяват заради неизразходвана енергия. Първото и второто тримесечие да редуват работа с почивка. Третото и четвъртото тримесечие да обърнат внимание на нервната система.

ЛЮБОВ: Самотните Овни да не се влюбват безумно, а да преценят от всички страни предимствата и недостатъците на отсрещната страна. Семейните ще имат нов поглед и ще преоткриват половинката си. Втората половина на годината е по-спокойна и хармонична.

РАБОТА: Взискателният Сатурн ще ги принуди да работят като по часовник и благодарение на него им се дава кариерен ръст. Юпитер във Везни обаче през есента ще им създаде известни затруднения. Ако не спестяват, ще се окажат в незавидни ситуации. Да имат предвид, че на заеми няма да могат да разчитат.

 

 

 

Telec_2015Телец - 20.04 - 19.05 - Аз притежавам!

 

Положителни черти - търпеливост, решителност

Отрицателни черти - инатливост, примитивност

 

елемент - Земя

планета - Венера

ден - петък, число – 5, 15

 

 

ЗДРАВЕ: Психологическата нагласа ще оказва влияние на Телците. Болежки ще се появят вследствие стрес и нисък имунитет. Ако тормозят главата си непрекъснато с мисли, ще повишат и килограмите. За диета подходящо време е началото на май месец. Да обърнат внимание на гърлото. По-чести отпуски на свеж въздух са препоръчителни.

ЛЮБОВ: Юпитер в Дева до септември ще даде голям шанс и на самотните, и на семейните Телци да укрепят авторитета си сред колеги и познати. Ще бъдат търсени за споделяне, за съвети. Марс обаче ще напряга семейните. Не изключвам обрати във връзката, обвинения и развален телефон. Всичко идва от недостиг на внимание от тяхна страна към половинката.

РАБОТА: Ръст в кариерата могат да постигнат само ако работят в екип, и то с разумни и порядъчни партньори. Всяка задкулисна игра ще бъде наказана от Марс. Всичко морално остаряло, както и вече изпитани методи във времето, само ще ги дърпат назад. Необходим е нов подход, ново мислене и нови хора.

 

 

 

Близнаци - 20.05 - 20.06 - Аз мисля!Bliznaci_2015

 

Положителни черти - наблюдателност, изобретателност

Отрицателни черти - разпиляност, противоречивост

 

елемент - въздух

планета - Меркурий

ден - сряда, число – 5, 13

 

 

 

ЗДРАВЕ: Нервната система ще имитира главоболие, вследствие на свръх емоции. Безсънните нощи пък ще доведат до срив в имунитета. Ставно-костната система - и тя ще напомни за себе си. Всичко е вследствие от неправилна вътрешна нагласа. Още в началото на годината са длъжни да приемат, че ги чака много работа и потискане на егото. Така ще избегнат куп здравословни проблеми. Обърнете внимание и на сърдечно-съдовата система. Вървете пеша колкото можете повече.

ЛЮБОВ: Юпитер дава любов и на самите Близнаци, и на техните близки. Ако съумеят да преглътнат гняв и обиди, през есента и Юпитер, и Сатурн ще ги възнаградят с нова любов или с възстановяване на стара, вече забравена. Семейните, само ако се потрудят върху връзката си, ще заслужат любовта както на половинката, така и на членовете на семейството. Бъдете искрени и честни и планетите ще застанат на ваша страна.

РАБОТА: И Юпитер, и Сатурн ще им дадат много, но и ще изискват много. Още в началото на годината е възможно да се появи нов източник на доход, това ви е подарък заради неумението да разпределяте средствата си. Летният период е сложен във финансов план. Тогава ще прибегнат до запасите от средства, за да покрият разходите си. Късното стоене на работа и многото задължения ще ви разпокъсва и ще отнема от личния ви живот. Трудно ще планирате почивките си.

 

 

 

Rak_2015Рак - 21.06 - 21.07 - Аз чувствам!

 

Положителни черти - жертвоготовност, деликатност

Отрицателни черти - мнителност, обидчивост

 

елемент - вода

планета - Луна

ден - понеделник, число – 2, 20

 

 

ЗДРАВЕ: Здравословните проблеми ще са вследствие тяхното емоционално състояние. Необходимо е през цялата година да гледат позитивно на нещата и да не изпадат в тъга. През летните месеци ще са уязвими червата и стомаха. Хранете се здравословно и спазвайте задължително здравен режим. Направете си схема с разтоварващи дни. В края на годината профилактирайте целия си организъм.

ЛЮБОВ: Наситен с емоции живот. Раците ще изживеят една голяма любов. Дали ще е материализирана, или виртуална - зависи изцяло от тях. Препоръчвам чести пътувания, най-добре далечни, където наистина ще преоткриват качествата на половинката си. Едно е сигурно - Рраците ще променят мнението си за много хора, ще "отворят очите си".

РАБОТА: Нова работа, нови проекти и финансов ръст. До тук добре, но условията на работа, респективно колегите няма да са им по вкуса. Стресът ще се отрази, разбира се, и е възможно Марс да ги настрои войнствено. Препоръчвам да не се вглъбяват в хорските проблеми, да не се олицетворяват с тях, защото това ще удари върху самочувствието им. Накрая ще намерят желания компромис и ще се справят блестящо.

 

 

 

Лъв - 22.07 - 22.08 - Аз ще бъда!Lyv_2015

 

Положителни черти - щедрост, отговорност

Отрицателни черти - самонадеяност, повърхностност

 

елемент - огън

планета - Слънце

ден - неделя, число – 1, 19

 

 

ЗДРАВЕ: Лъвовете да обръщат внимание на сигналите на тялото си. През пролетта ще се обадят хронични неразположения. Уязвим ще е черният дроб. Късна пролет и летните месеци да минат на лек режим на хранене, да направят нужната профилактика и да започват лечение с нетрадиционни методи. В противен случай може да се стигне до интервенции, които ще ги накарат да пазят леглото. Есенно-зимния период в края на годината ще бъдат отново с висок тонус.

ЛЮБОВ: Чести смени на настроенията, породени от страх от обвързване. Самотните ще бъдат решителни във връзката си, но също така и доста мнителни. Много Лъвици ще се решат на брак и на продължение на рода. Това ще стане през пролетта, най-късно лятото. Семейните ще бъдат като децата - за тях ще се грижат, ще ги глезят. Важна е хармонията, която ще им помага да избегнат всякакви недоразумения и конфликти във връзката си.

РАБОТА: През 2016 ще заложат не само на признанието, но и на резултатите. Повече ще ги вълнува паричното измерение, а не постиженията на работното място. Сатурн ще им предостави ресурс и ще им гарантира успех. Ако съумеят да използват чуждите грешки и пропуски и ако са достатъчно наблюдателни в дребните детайли, наистина ще са едни от успешните в бизнес план.


 

 

Deva_2015Дева - 23.08 - 22.09 - Аз анализирам!

 

Положителни черти - трудолюбивост, преданост

Отрицателни черти - дребнавост, критичност

 

елемент - Земя

планета - Меркурий

ден - сряда, число – 3,14

 

 

 

ЗДРАВЕ: Заети, трудно ще боледувате, но все пак и вие не сте застраховани. Болежките, както ще идват, така и ще си отиват. Трудно ще преценяте дали имате нужда от компетентна намеса или просто от малко почивка. Задължителната профилактика при вас да бъде през пролетта. Есенно-зимния период в края на годината сте по-уязвими. Обърнете внимние на очи, стави и гръбначен стълб. Променете режима на хранене и зрението ще се подобри, както и ставите.

ЛЮБОВ: Самотните ще имат уникален шанс да променят живота си. Периодите януари-февруари и юни-юли са им много удачни в личен план. Есента ще е доста различна. Или ще изкачите ново стъпало, или ще срутите всички стъпала само с едно ваше решение. Бъдете честни и открито говорете за чувствата си, за да сте сигурни в разбирането на отсрещната страна.

РАБОТА: Решителни и пълни с енергия - 2016-а ще бъде една успешна в бизнес план година, стига да не постъпвате безотговорно към чуждите авторитети. Доста рискове ще поемете, но внимавайте да не рушите установените традиции. Вие не просто ще работите, а ще обичате да работите. Избирайте внимателно времето за финансови операции. Съобразете ретроградния Юпитер и не започвайте, а задължително, на всяка цена довършете започнатото по-рано.

Четете втора част на годишния хороскоп тук

Галерия