DSC_9016

DSC_9016

23-ма студенти трупат стаж на летището

в Бургас и Варна това лято. До средата на септември младежите ще придобиват практически опит в отдели "Човешки ресурси", "Връзки с обществеността", "Администрация", "Терминален мениджмънт", "Сигурност", "Авиационни дейности", "Рамп агенти и лоудконтрол", "Търговски", "Правен", "Техническа дирекция", "Пътническо обслужване" и др. Освен че участват активно в текущите проекти на съответния отдел, младежите разработват и индивидуални проекти, които представят в края на стажа.

Участниците в тазгодишната програма бяха избрани измежду 200 кандидати. Освен в български университети сред младежите има студенти, които учат в Холандия, Словакия, Турция, Великобритания, Германия, Румъния. Специалностите, в които се обучават са "Авиационни техники и технологии", "Психология", "Право", "Икономика" и др.
Началото на стажантската програма на оператора на морските летища беше поставена през 2007 година. От тогава насам всяка година през летния сезон към екипа на летищата във Варна и Бургас се присъединяват млади хора, които искат да обогатят своите знания и да придобият практически умения под ръководството на опитни служители.