250 младежи от Европа на Летен университет за фармацевти

Темата е "Фармацевтичен маркетинг – време за промяна". Като лектори се изявяват изтъкнати специалисти от Бългаски Фармацевтичен Факултет, както и чуждестранни експерти от The Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU).

 

Летният университет, който се провежда в Бургас бе открит от зам.-кмета на община Бургас д-р Лорис Мануелян.

"Благодаря на организаторите, че избраха Бургас за домакин на тази престижна проява. Полагаме усилия да го превърнем в дестинация за конгресен туризъм. Виждам, че това започва да се случва", заяви той.

EPSA-Летен Университет е създаден с цел да се предостави възможност на студентите по фармация да получат допълнителна информация и познания за специфични социално-значими фармацевтични теми в приятна и релаксираща обстановка. Форумът е идеалната комбинация между университет и лятна ваканция, където образованието и почивката са перфектно балансирани. Включват се социални програми с работни групи и лекции с фармацевтична насоченост.

В продължение на седем дни студентите по фармация имат възможността да вземат участие в работни групи и да слушат лекции на доказали се авторитети, които да им бъдат в полза при упражняване на професията. След учебния предиобeд, следват часове със социална програма, работни групи и забавления за релаксиране и сближаване между студентите от различните европейски държави.