35 души задържани във Варна районни полицейски управления.

 

Операцията, разпоредена от главния секретар и по утвърден план от директора комисар Димитър Димитров, се провежда специализирана полицейска операция по линия противодействие на конвенционалната престъпност – грабежи и кражби. Тя е по план на Криминална полиция и в нея участват служители на всички РУП на територията на областната дирекция. 

До момента в поделенията на МВР са отведени 57 лица от криминалния контингент. 35 души са задържани, като с 18 от тях вече са проведени оперативни беседи. 

Работи се с други 13 души, уличени в кражба на кабел в края на миналата седмица, които са задържани при повторен опит за кражба на кабел собственост на "Терем – Флотски арсенал" ЕООД - Варна. 

При проверка на автомобил "Опел Зафира" с варненска регистрация на ул. "Сава Доброплодни", управляван от 27-годишен варненец, се установи, че управлява с 2,06 промила алкохол в издишания въздух. Открит е и сребрист пистолет. По описание от жертви на грабежи са извършени няколко престъпления. Образувано е бързо полицейско производство. Работата с него за съпричастността му към грабежите продължава. 

Окончателните резултата от специализираната полицейска операция ще бъдат огласени след приключването й.

 

 

Днес+