DSC_2506

DSC_2506

365 отличници със специални грамоти за успехите си

и международни състезания и олимпиади, получиха днес специални грамоти за своите постижения през изминалата година. На тържествената церемония по връчване на отличията присъстваха кметът Димитър Николов,DSC_2463 областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева, началникът на Регионално управление по образование Виолета Илиева, ректорът на БСУ проф. Галя Христозова, много родители, преподаватели и приятели. "Ние следим вашите успехи.DSC_2474 Голяма част от вас, след като завършат училище, ще следват в различни университети по целия свят, а други може би тук, в този университет в Бургас. Но където и да обикаляте по света, не забравяйте колко се гордеем с вас. Вие завинаги оставате част от историята на големите успехи в бургаското образование", каза в поздравителната си реч кметът Димитър Николов. Областният управител Вълчо Чолаков се обърнаDSC_2497 към децата с призива да се борят с всички сили, за да бъдат първи и да успяват. "Да си отличник дава малки привилегии, но бъдете упорити и уверени, че когато бъдеш отличник – това един ден ще ви се отблагодари и ще донесе сериозен резултат за вас",DSC_2522 каза Чолаков. Наградените ученици бяха номинирани в следните категории:

А) Носители на почетното отличиеDSC_2482 "Национална диплома на МОН" за 2015 г.;

В) Удостоени със званието "Лауреат" на национална олимпиада;

В) Класирали се:

- На І място в национални и международни ученически олимпиади, състезания и конкурси, включени в графика на МОН, в Националния календар за извънучилищни дейности и в Националния спортен календар за учебната 2015/2016 г.;

- На І, ІІ или ІІІ място на международни олимпиади, състезания и конкурси, провели се извън територията на Република България.

Отличените са 365 ученици за индивидуалните им постижения през годината, както и 13 отбора в 13 направления - от 33 училища.