4-ма чужденци ще въртят педали за "Несебър" Тимът ще участва с финансовата помощ на местната община и "Слънчев бряг хотел Холдингс". Интересна подробност е, че селекцията включва само млади колоездачи до 23 г. Още по-любопитен е фактът, че със синьо-белите трика педалите ще въртят двама българи /станислав Заралиев-капитан и Йордан Друмев/ и четирима чужденци /белгиецът Грегори де Мулдер и казахстанците Мирас Бедербеков, Евгений Пиляйкин и Руслан Абдулманов/. Треньор е Митко Димитров.

Обиколката е с обща дължина 1 560 км и включва 10 етапи в рамките на 9 дни. По родните шосета ще си съперничат общо 21 отбора – 4 български и 17 от чужбина. Според обичайната практика в Бургас отново ще има етапен финал, който ще бъде на 14 септември, когато колоната ще пристигне от Казанлък. На следващия ден, 15-и, колоездачите стартират от Бургас в етап до Добрич.

"Самото участие на наш отбор в трудните времена на криза е малка победа, защото продължаваме традицията да сме част от обиколката. Целта ни е да запишем етапна победа и да се стремим за възможно по-предно отборно класиране. Ще се борим и за бялата фланелка на най-добрия млад колоездач в колоната", заяви мениджърът на "Несебър" Георги Енчев.

С подкрепата на спонсорите си младият тим е на лагер в Слънчев бряг от 4 до 9 септември.