80 абитуриенти завършиха тази година СУ Св. св. Кирил и Методий. Снимка Лина Главинова

80 абитуриенти завършиха тази година СУ Св. св. Кирил и Методий. Снимка Лина Главинова

400 ученици и преподаватели в бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще поведат шествието навръх 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тази година най-старото бургаско учебно заведение празнува своя 150-ти рожден ден. Кулминацията на тържествата ще бъде през октомври.

По традиция на 24 май начело на шествието в Бургас винаги са представители на гимназиите, които празнуват юбилей или кръгла годишнина.

Очаква се 8000 деца, ученици, учители, дейци на културата, общественици да се включат в традиционното шествие на 24 май в морския град. Това ще е своеобразен рекорд в съвременната история на Бургас.

На 24 май улица "Васил Левски" ще е затворена за автомобили и по нея ще се допуска само пешеходно движение. Предстои да бъде взето решение дали да не бъдат затворени за автомобили и други малки улички, пресечни на "Христо Ботев".

Всеки директор на учебно заведение ще получи скица и инструкции откъде и кога да мине със своите възпитаници, за да има нормална пропускливост, без от това да страда празничната атмосфера. 10.30 часа е началният час на шествието. То ще тръгне от площад "Тройката", ще мине през улиците "Александровска" и "Алеко Богориди" и ще завърши в Морската градина.