DSC_8299

DSC_8299

5 спортни събития през уикенда в Бургас

професионалисти и любители на стрелковия спорт от цялата страна могат да изпробват уменията си по време на Великденския турнир по стрелба.

Два дни - събота и неделя, ще продължи турнира, който ще определи шампионите на България по фехтовка във възрастта до 10 и до 13 години. Фехтовачите - момчета и момичета - ще мерят сили в двубои със сабя, шпага и рапира. Състезатели и техните треньори от всички фехтовални клубове от страната ще се съберат, за да покажат своите умения в спортна зала "Младост" - събота от 13:00 часа и неделя от 9:00 часа.

След три години усилена работа клубовете от Бургас и региона стават домакин на най-важното състезание за годината, в което се определя държавният шампион. То се провежда със съдействието на Българска федерация фехтовка, Община Бургас, фехтовална академия "Васил Етрополски" и фехтовален клуб "Корсар"

"Станете съпричастни на битките и емоциите, които ни дава един от най-благородните спортове", казват организаторите.

Два дни ще продължи и Традиционния пролетен турнир "Мини шампионска лига Бургас" за ученици 7 – 10 години.

Организатори са Община Бургас и ДФК "Звездичка".

На 28-ми април ще се проведе Национален турнир по шотокан карате до в спортна зала "Бойчо Брънзов". Официалното му откриване е в 14.00 часа.

Организатори на турнира са Община Бургас, карате клуб "Ронин" и Българска федерация по шотокан карате до.

На 28-ми април ще се проведе и "Офроуд състезание 4х4" в местността "Герена" – квартал "Долно Езерово". Организатори са Община Бургас и спортен клуб "Геа офрооуд 4х4".

Снимка Архив Chernomorie-bg.com