bezdomnik

bezdomnik

52 бездомни бургазлии ще имат подслон тази зима

До края на този месец трябва да приключат обновителните дейности на три от помещенията там. Ремонтът, който стартира преди седмица, бе разпореден от кмета Димитър Николов.

Помещенията не са основно ремонтирани повече от 25 години. В следствие на това, както и на факта, че от дълго време сградата не функционира, ги прави неподходящи за използване.

Средствата за ремонта са осигурени от Община Бургас.

Вече са напълно обновени съществуващите санитарни възли, които са оборудвани с нови казанчета, тоалетни капаци, смесителни батерии и бойлер. От утре започва и подмяна на цялостната ел.инсталация в сградата.

Стените и таваните на помещенията, които в момента са потънали в мухъл и влага, ще бъдат почистени, облицовани с гипсокартон и боядисани с латекс, а стаите ще бъдат обзаведени с легла, шкафове и отоплителни тела. В ремонтираните стаи ще могат да нощуват до 12 души.

Строителните дейности се извършват от служители на ОП "Общински имоти" и са съгласувани изцяло с предстоящата реализация на проекта за преустройство на сградата в Център за временно настаняване на бездомни хора. Той ще предоставя социални услуги в общността, извън обичайната домашна среда, на бездомни лица над 18 – годишна възраст и семейства. Проектът предвижда социалното заведение да бъде с капацитет 52 души.