Asparuhov_Most1

Asparuhov_Most1

70 варненци се обединиха за ЧМЦ територията на Черноморския регион. Новото пространство ще поддържа сътрудничество с останалите Европейски младежки центрове, сертифицирани от Съвета на Европа със знак за качество. Създаването на устойчива черноморска младежка мрежа ще подпомогне формирането на европейските младежки

политики и развитието на региона. Пространството ще предостави възможност за осъществяване на пилотни дейности от младежи за младежи, насочени към социалните иновации", това заяви Мирчо Христов - изпълнителен директор на сдружение "Варна - Европейска младежка столица", по време на информационна среща за първото ключовото направление от концепцията за "Варна 2017".
На събитието присъстваха близо 70 варненци и гости на града. По-голяма част от тях представиха своята визия и очаквания за дейностите, които ще развива Черноморския младежки център, както и за инициативите, които самите те биха могли да реализират.
В резултат от срещата се сформира инициатива за създаване на работна група, която ще подпомага изграждането на Черноморския младежки център. Към нея вече са присъединени деветима представители на неправителствения сектор и на клъстерни организации.
Подробна информация за проекта и онлайн форма за включване в работната  група, щебъдат публикувани на интернет страницата http://varna2017.bg/bg