7,8 млн. лева дава община Варна за транспорт
5,3 млн. лв. от средствата отиват за доплащане на транспортните фирми за безплатните карти на пенсионери над 67г. От общината очакват техният броя да е 38 500 души, като 85% ще пътуват в чертите на града, а останалите ще ползват крайградски карти.

Отпуснати са още пари за покриване на разликата в цената на ученически карти за учащи се в селата Тополи, Константиново, Звездица и Каменар и в районите на КК Златни пясъци, Св. св. Константин и Елена, Черноморец и Боровец. Осигурени са още пари за карти за учащи в помощно училище "Братя Миладинови", СУПЗ - Варна, СОУ "Д-р Иван Шишманов", както и за Районна организация на слепите, за служителите на "Дом за медико-социални грижи за деца-Варна" и други. 

Шефовете на транспортните фирми поискаха да се прекрати договорът с фирмата, спечелила обществена поръчка за GPS контрола на градския транспорт, тъй като тя не работела ефективно и данните й били неверни. Предложението обаче не бе подкрепено от местните депутати. По време на заседанието стана ясно, че община Варна има възможност да участва в програма за развитие на градския транспорт, финансирането по която е в размер на 40 млн. евро.

 

Днес+