9 кинозали и 130 магазина в "Галерия"

Шалом Мор - управителят на GTC за България подчерта, че изграждането на търговско-развлекателния комплекс създава уникално предимство за жителите на Бургас и за местния бизнес. Проектът в Бургас е част от цялостната инвестиционна програма на GTC в България, която е на стойност над 350 милиона евро. "В GTC виждаме кризата като възможност и смятаме, че сега е времето да изградим подобен комплекс в Бургас, който ще бъде печеливша концепция за всички – за потребителите, за местния бизнес, за инвеститорите, за града и региона", заяви Шалом Мор.

 

"Този проект е една изключително добра новина за Бургас. Знаете ли, че Бургас не можа да стане "най-добър град за живеене" според една класация в нашата страна, точно защото нямаше толкова силен търговско-развлекателен център, колкото се очаква да бъде вашият проект", каза зам.-кметът по строителство в община Бургас Костадин Марков. "Убеден съм, че през 2011-та година с ваша помощ това ще се случи", допълни той.

Повече от 600 души са наети на работа по време на строителството, което вече започна. След старта на проекта комплексът ще даде работа на още 800 бургазлии.

Модерният и мултифункционален комплекс от веригата "Галерия" ще отвори врати в края 2011 г. На обща разгърната площ от 82 000 кв. м. и три етажа молът ще предложи оптимален търговски микс от над 130 магазина, развлекателна част с 9 кина, ресторанти, фитнес и СПА център, заведения за хранене, както и паркинг с 1 250 места. Ключовата локация на мола, разположен между булевард "Янко Комитов" и улица "Одрин" също е част от успешната формула в изграждането на интегрирани пространства за пазаруване и развлечение.Коктейлът-представяне на проекта "Галерия Бургас" продължи със стилен концерт на Белослава, която изпълни на живо хитовете от своя репертоар. Виртуозните музиканти Живко Петров и Димитър Семов акомпанираха на впечатляващoто представяне на певицата.