90 първолака с подаръци за първия учебен ден Много малчугани от различни възрасти се събраха на детската площадка в Морската градина.

Както подобава за всеки истински празник, и тук не липсваха музика, танци, фокуси, песни, игри и много изненади. Малки художници развихриха своята фантазия и превърнаха скучния асфалт около площадката в истински приказен свят. Те демонстрираха своя талант, като изрисуваха с цветни тебешири настилката, оцветяваха гипсови фигурки, низаха маниста и доказаха, че детското въображение няма граници.

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха атрактивните мажоретки от Танцова школа "Крис" и танцьорите от ансамбъл "Трите пъти". Децата от вокална група "Морски песъчинки" накараха малки и големи да затанцуват в ритъма на песните, които изпълниха. Безброй аплодисменти събраха танцьорите от балет "Диамант" и спечелиха сърцата на всички присъстващи с танца си "Мики Маус". Водещи на детското шоу бяха актьорите от драматичния театър "Адриана Будевска" Невена Цанева и Златко Ангелов, а приветствие към децата отправиха Росен Григоров - директор по персонала в "Лукойл Нефтохим" и Димитър Николов – главен секретар на Синдиката на българските нефтохимици. Те пожелаха на всички събрали се малчугани усмивките никога да не слизат от лицата им и успешна учебна година.