Срещата разговор е с вход свободен

Срещата разговор е с вход свободен

Академик Иван Гранитски и проф. Иво Христов ще провокират бургазлии на среща - разговор на тема: "Иронията на историята". Тя ще се проведе на 24-ти октомври от 18.00 часа в залата на драматичен театър "Адриана Будевска" с вход свободен. Всеки гост ще получи книга на издателство "Захари Стоянов", ръководено от академик Гранитски.

Писателят и юристът - социолог гостуват в морския град по покана на Петър Кънев - водач на листата на коалиция "БСП - Обединена левица" във Втори Многомандатен избирателен район Бургас за предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 27-ми октомври.

"Иронията на историята" ще ви накара да се засмеете и да се замислите, ще ви провокира и ще остави трайни следи за размисъл.

Известният писател, носител на Националната награда за поезия "Евтим Евтимов", издател, полемист и литературен критик Иван Гранитски е автор на над 50 книги с поезия, критика и публицистика. Той е обединител на творци от различни гилдии, инициатор на родолюбиви и духовно извисени интелектуални начинания. През септември тази година той беше избран за член на Българската академия на науките.

А проф. Иво Христов е сред ярките социолози и анализатори на процесите, влияещи в съвременното ни общество, представител на академичните среди и юрист, преподавател в катедра "Приложна и институционална социология" на Пловдивския университет "Паисий Хиляндарски".