Алианс на туризма: Чакаме два пъти повече сърби догодина

Това прогнозира Мария Инджова председател на Алианс на туризма в Югоизточния регион. 350 000 туристи от западната ни съседка са избрали това лято нашето Черноморие за своята годишна отпуска. Според Инджова такива са нагласите след проведения 43-та Международен туристически фестивал в Нови Сад, Сърбия. Алиансът на туризма (АТЮР) е представил региона. За първи път морските общини Бургас, Несебър, Поморие, Приморско и Царево са участвали заедно на изложението.

 

 

Над 5000 са били посетителите на нашия щанд, където са презентирани фирми от туристическия и свързаните с него услуги е дейности.

"Лято 2010" е по-добро от предишното, защото имаше бум на т.нар. уикенд туризъм. Заради липсата на пари повечето българи си останаха тук и се възползваха от уикенд пакетите", коментира изминалия туристически сезон Мария Инджова. Според нея бъдещето е на т.нар. алтернативен туризъм. На организираните групи трябва да се предлагат различни възможности за прекарване на времето, така че престоя им у нас да остане незабравим.