Андрей Янев укротява водата в галерия "Неси" Андрей Янев признава, че не се страхува от водата, напротив - впечатлен е от нея.

 

"Животът ни зависи от водата. Нейното величие и сила са безгранични като Божията любов. Тя най-точно определя дълбочиността на безкрая, който е тайнството, в което сме създадени", допълва художникът.

"Вода за водата" показва по-различен Андрей Янев. В настоящата изложба акварел стихията е тази, която завладява зрителя. И въздейства пречистващо и зареждащо. Мекотата на цветовете и нежния рисунък създават усещането за досега до една стихия, която може да те укроти и в следващия миг да те завихри.

И тази вечер гостите на откриването на изложбата ще бъдат изненади приятно от семейство Елена и Кръстю Лафазанови, които са отменили друг ангажимент, за да бъдат в галерия "Неси". Артистичното семейство е помолило да им бъде приготвен картон с налепени по него миди. Стативът вече ги очаква. Но какво ще се случи върху белия лист е изненада и за самия Андрей Янев.

Откриването ще бъде полято с бяло вино, произведено от винарска изба "Песен". За три от техните вина, Янев е нарисувал специални етикети, които в реален размер са включени в настоящата изложба.

Откриването е в 18.00 часа тази вечер.