P7220979

P7220979

АПИ и Община Бургас си разменят по 2 улици, заради трафика

директор на агенцията Стефан Чайков и кметът на морската община Димитър Николов. Агенцията ще прехвърли на общината стопанисването на две улици - "Стефан Стамболов" и "Струга", а общината от своя страна ще предаде за управление на АПИ улиците "Проф. Яким Якимов" и "Крайезерна". По този начин транзитното движение ще бъде изнесено извън пет жилищна комплекса - "П.Р.Славейков", "Зорница", "Братя Миладинови", "Изгрев" и "Възраждане".

Стефан Чайков и кмета Николов се договориха още агенцията и общината - да кандидатстват за финансиране от европейските фондове с проект за изграждане на четирилентов път на улица "Крайезерна". "Работният проект е изготвен от община Бургас и за изпълнението му са отчуждени необходимите имоти", увери Николов. С изпълнението на този обект и на пътен възел "Запад" транзитното движение на тежкотоварни и леки автомобили ще се изнесе изцяло извън централната градска част.

През септември, след приключване на активното пътуване към черморските курорти, ще започне предвиденият ремонт на пътя Бургас – Сарафово. За изпълнението му от бюджета на агенцията са осигурени 1,2 млн. лева.