"Ауди А1" - спортна визия и младежки дух

Размерите на новото A1 давят ясна представя за динамичната му линия: дължината е 3,95 м., ширината 1,74 м, височината 1,42 м. Междуосието е 2,47 м.

Предната визия еднозначно показва, че А1 е част от голямото семейство на "Ауди", като едновременно с това въвежда собствени акценти и новости. Радиаторна решетка е перфектно интегрирана и представя ново звучене на Singleframe- дизайна чрез скосените горни ъгли.

Тридимензионално оформените фарове също допълват своеобразната визия на модела. Във фронтален ракурс се създава усещането за увереност и решителност на автомобила. Вътрешната структура на фаровете е изградена под формата на крило. Както при всеки модел на "Ауди", така и при А1, дневната светлина е част от серийното оборудване. Опционалните фарове Xenon plus са изградени от светодиоди, които изглеждат като хомогенен светлинен сноп следващ извивката на крилото.

Въздействието на страничната визия се постига чрез леко повдигнатите линии, които оптически издължават модела във височина. Линията на предния капак е последователно продължена под страничните прозорци до задната част на автомобила. Таванът е спортно оформен. По желание може да бъде лакиран в някои от четирите контрастни цвята. Извивката му се слива логически с  C- конзолата, която е по-равна от тази на Coupé и придава динамика на задния силует. Той е силно подчертан от задния спойлер.

Задния капак е оформен така, че да подчертава ширината на задната визия. Ширината на капака е ексклузивна новост в компактния сегмент. Дизайнът на задните светлини е цялостен и отново допълва ширината. В комбинация с ксенон те могат да бъдат изработени и с LED технология.

Спортна визия, прецизност и младежки дух оформят интериора на "Ауди A1". При създаването на таблото с инструменти дизайнерите са вдъхновени от дизайна на самолетите. Четирите овални и издължени въздухоотвори наподобяват турбините на джет.