Автобусите на "М-Бус" ще пътуват по празниците и през празничните дни, а "М-Бус" е фирма, която се съобразява винаги с изискванията на пътниците. С пускането на автобуси и през почивните дни се надяваме да удовлетворим желанието на бургазлии, които са решили да посетят близките си през Коледно-Новогодишните празници", заяви Румен Христов, управител на най-голямата транспортна фирма в Бургас "М-Бус".

На 24-ти, 25-ти, 26-ти и 31-ви декември, както и на 2-ри януари с редовно разписание ще бъдат изпълнявани направленията от Бургас до Слънчев бряг, Айтос, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Варна, Горица, Малко Търново, а с разписание за почивни и празнични дни, ще бъдат обслужвани направленията от Бургас до Карнобат и Камено.

Автобусите на транспортната компания ще пътуват и в първия ден на Новата година, като изключение ще има само за линията до Велико Търново.

На 1-ви януари направленията ще се обслужват с начален час на тръгване от Бургас до Поморие в10:45 ч., до Карнобат и Айтос и Камено – в 10.30 ч., до Слънчев бряг в 9.50 ч. и до Варна – 10.00 часа.

За Сливен от Бургас автобуси ще тръгнат съответно в 10.30 и 12.30 часа, за Ямбол в 11.00 и 12.30 ч., за Малко Търново - 9.30 ч., за Горица – в 13.30 ч. Автобуси ще пътуват и за Карнобат, като минават през с. Аспарухово. Те ще тръгват от Бургас съответно в 11.00 и 17.00 ч.

"При разработването на празничното разписание и периодът на движение на автобусите максимално се съобразихме с пътникопотока и желанията на клиентите ни", допълва Румен Христов.

Пълното и актуално разписание на автобусите през Коледно-Новогодишните празници може да бъде видяно на сайта на "М-Бус" – www.mbus-bg.com

Най-голямата транспортна фирма в региона работи със около 100 автобуса, от които  26 са на възраст до 5 години и още 12 на възраст до 10 години. Транспортната фирма обслужва най-големия брой междуселищни автобусни линии в Бургаска област – от Бургас до Поморие, Слънчев бряг, Несебър, Айтос, Карнобат, Камено и Малко Търново. Поети са и четири междуобластни линии – до Сливен, Ямбол, Велико Търново, Варна.