Константин Бачийски (вляво) прекъсна брифинга на Георги Манев. Снимки Бургас без цензура и архив Черноморие-бг

Константин Бачийски (вляво) прекъсна брифинга на Георги Манев. Снимки Бургас без цензура и архив Черноморие-бг

Константин Бачийски - председател на партия "Средна европейска класа" прекъсна брифинг на Георги Манев - почетен председател на същата партия и двамата си размениха остри реплики, след което Бачийски напусна залата. Поводът за брифинга бе исканата от Манев оставка на областния управител Пламен Янев.

Почетният председател на СЕК иска оставката на областния управител

В хода на пресконференцията бяха коментирани и охладнелите отношения между двамата. През септември 2021 година Георги Манев се оттегли като председател на СЕК и предаде поста на Константин Бачийски. Изборът бе направен на последващ конгрес на партията. В последните месеци обаче отношенията между двамата се обтегнаха и те започнаха да си говорят през медиите. "Говорим си, но отношението е нарушено. От партия, която съм градил с 15 години труд за 3 години стигна до тук", така Манев отговори на въпрос на "Черноморие". Манев обяви, че ще поиска оставката на Бачийски заради лоши резултати, постигнати на местните избори. СЕК вкара 3-ма съветници и в момента жали резултатите от изборите в Бургас в съда. Манев е поискал в качеството си на почетен председател да бъде насрочен конгрес, но по думите му Бачийски бави това.

Съдът уважи жалбата на Бачийски, правят експертиза на бюлетините в 339 секции

"Той (Константин Бачийски) беше изолиран от ПП - ДБ и не можа да защити квотата на СЕК в секционните комисии. СЕК е част от коалицията и на тримесечие получава субсидия от около 50 000 лева", допълни Георги Манев.

В този момент вратата на залата*, в която Георги Манев даваше брифинг се отвори и влезе Константин Бачийски. Той връчи на журналистите копие с удостоверение на Софийски градски съд за вписване на новото ръководство на СЕК през 2021 година, според което той е председател на партията. "Г-н Манев е тръгнал в посока да сменя областния управител, защото той единствен започна да събаря сараите", заяви Константин Бачийски и излезе от залата.

По думите на Манев той в качеството си на почетен председател, вписан в чл. 34а в Устава на СЕК може да инициира разглеждане на точки от дневния ред на заседания на Изпълнителния съвет и Контролния съвет на СЕК. Той показа и регистрацията на марката на СЕК, чиито права държи до 2027 година.

*Това е същата зала, в която на 17-ти септември 2021 година Георги Манев се оттегли от председателското място в СЕК и посочи като свой приемник Константин Бачийски (снимка 2)

Галерия