"БМВ Х3" подчини природните сили

, предлага функционално използване на пространството и чувствително подобрен комфорт. При въвеждането си на пазара моделът  ще се предлага в две модификации.

 

Новото "БМВ X3" е оборудвано с широк спектър от технологии на системата "BMW EfficientDynamics", насочена към понижаване на разхода на гориво и вредни емисии при запазване или повишаване на динамичните характеристики на автомобилите с тази марка.

За пръв път автоматичната скоростна кутия се комбинира с функция "Auto Start Stop" и шестцилиндров двигател. При спиране на кръстовище или в задръствания двигателят автоматично се изключва. Когато водачът отмести крака си от педала на спирачката, двигателят се стартира автоматично. При активирана функция "Auto Hold" е достатъчно леко на натискане на педала на газта.

Дизайнът на новото "БМВ X3" излъчва елегантност, надеждност и динамика. Комбинацията от ниска предна част и висока задница придава на профила динамична форма, която подсказва за спортните възможности на автомобила. Вдлъбнатите и изпъкналите повърхности са подчертани от изразителни линии, така че каросерията наподобява прецизно моделирана скулптура.

Насочената напред бъбрековидна радиаторна решетка, големите фарове, мощно изразената предна броня, както и предния капак, структуриран от 6 контурни линии, които се спускат към бъбрековидната решетка сигнализират самоуверено присъствие. Страничния изглед на новия модел е интерпретация на типичните за БМВ X модели дизайнерски особености.

В задната част на автомобила хоризонтални линии подчертават стабилната стойка на новото "БМВ X3".

Интериорът на автомобила се отличава с гъвкава концепция за използване на  пространството, висококачествените материали и характерния дизайн на повърхностите. Мястото за пътниците на втория ред седалки е увеличено, а вместимостта на багажника е от 550 до 1600 литра - най-големият в сегмента. За още по-голяма гъвкавост облегалката на задната седалка е делима в съотношение 40 : 20 : 40, като отделните сегменти могат да се сгъват поотделно или заедно.

Новото "БМВ X3" серийно е оборудвано с постоянно задвижване на четирите колела. Системата с електронно управление осигурява гъвкаво разпределение на мощността между предната и задната ос. Благодарение на бързите си и прецизни реакции свързаното с динамичния контрол на стабилността (DSC) управлението на xDrive своевременно се противопоставя на всяка тенденция към недозавиване и презавиване.

Като опция за новото "БМВ X3" се предлага и динамичния контрол на амортисьорите. Амортисьорите с електронно управление адаптивно се нагаждат както към състоянието на пътното платно, така и към стила на шофиране на водача. Той има възможност да променя настройките на адаптивните амортисьори чрез системата за контрол на динамиката.

Новото "БМВ X3" се произвежда в завода на "БМВ" в Спартанбърг при най-високите стандарти на качество на "БМВ груп". В рамките на глобалната мрежа от производствени мощности заводът в американския щат Южна Каролина, където се произвеждат моделите "БМВ X5" и "БМВ X6", е в център на компетентност за "БМВ X" моделите.

 

Снимка Христо Динков