Болни чакат с часове за хемодиализа заради здравния министър , след които областният управител Данчо Симеонов, кмета на града Кирил Йорданов, председателя на ОбС Николай Апостолов, варненски депутати от ГЕРБ, общински съветници и шефове на здравни структури в морския град. 

Центърът за диализа във варненската болница е най-големият в страната. Към момента той се посещава от 163 души, като месечно се извършват 2050 процедури. Досега той бе базиран на четвъртия етаж на болницата, което затрудняваше достъпа на пациенти. 

Впоследствие ръководството на лечебното заведение реши да пребазира отделението по хемадиализа и да закупи и въведе в експлоатация модерна система за водоподготовка. Това бе извършено благодарение на 540 000 лв. от здравното министерство и собствени средства на лечебницата. 

Заради откриването днес около 15 пациенти, които са на диализни процедури, бяха принудени да стоят в двора на болницата. Те се оплакаха, че стоят навън около два часа, тъй като помещенията са лъснати, заради визитата на здравния министър.

 

Днес+