Борисов се качи на катера "Обзор", замина да изчислява пенсии

Катерите бяха кръстени на специална церемония и получиха своите флагове. Кръстница на катера "Крайморие" стана зам.-областната управителка на Бургас Златина Дукова. Другите катери получиха имената "Шабла", "Емине" и "Калиакра". Корабите са закупени от Главна дирекция "Гранична полиция" с европейски средства. "Сегашните катери са много по-модерни и със съвременна апаратура. Нямат рул като едно време", коментира премиерът Борисов. С тях ще се защитава морската ни граница, която се явява и външна граница на ЕС.

 

"С влизането в експлоатация на тези кораби, "Гранична полиция" ще има възможност да работи с най-съвременната техника. Тези кораби дават допълнителна възможност да увеличим потенциала и корабния автопарк, който трябва да има "Гранична полиция", за да може да изпълнява своите задължения", каза вицепремиерът Цветан Цветанов.

Ритуалът по освещаването на корабите бе извършен от сливенският митрополит Йоаникий. Той подари на гостите по една икона за здраве.

Премиерът получи и макет на катер. След церемонията по освещаването на катерите той и Цветанов откриха зала за изкуство и политика в офиса на ГЕРБ. Малко по-късно премиерът отпътува от Бургас с обяснението, че "ще изчислява пенсии".