Бойко Борисов (вдясно) разговаря с кмета на Поморие и нов областен лидер Иван Алексиев. Снимки Черноморие-бг

Бойко Борисов (вдясно) разговаря с кмета на Поморие и нов областен лидер Иван Алексиев. Снимки Черноморие-бг

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов седна до новия областен лидер на партията в Бургаско и кмет на Поморие Иван Алексиев. Той оглави областната структура след решение на националното ръководство на партията. Така Иван Алексиев пое кормилото на партията на регионално ниво от дългогодишния председател и бивш народен представител Димитър Бойчев.

На партийната среща с актива, която се състоя в залата на Държавна опера Бургас, присъстваха и бившият областен координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев, и бившият общински председател в Бургас Иван Вълков. Мястото на Вълков зае Андрей Рунчев - управител на общинско предприятие "Транспорт", след проведено отчетно-изборно събрание, на което бе номиниран за поста.

"Сменихме Бойчев, не защото не се справя, а заради инерцията. Много е важно да сме заедно", заяви от сцената на Операта Бойко Борисов. Според него е крайно време да се спре с политиканстването в държавата. "Не ни е виновен нито Борисов, нито ГЕРБ, нито Възраждане. Трябва да успокоим хората и да минем през тежи тежки времена", заяви още лидерът на ГЕРБ пред актива в Бургас.

Борисов: Няма да вземем втория мандат, за третия няма кой да преговаря

Борисов към медиите: Ровите ми в личния живот, тях за клипа не ги питате