Бразилец и португалец подсилват "Черноморец-Бургас"

Те бяха представени днес от мениджъра на клуба Красимир Балъков.

 

Централният защитник Атз е възпитаник на школата на "Гремио". Преминава през всички възрастови гарнитури, за да стигне до представителния мъжки състав, с чийто екип има 80 мача. От 2002 до 2006 г. облича екипа на португалския "Униао Лейриа". После преминава в "Рубин" - Казан, с който става шампион на Русия и има отбелязани 5 гола. През 2008 и 2009 г. е пратен под наем съответно в "Химки" - Русия и "Химнастик" - Испания.

Дефанзивният полузащитник Рикардо Андре израства в школата на "Бенфика". В родината си е играл за "Пасош Ферейра" и "Гондомар", преди да дойде във варненския "Черно море" (2007-2009 г.).

И двамата нови футболисти идват в "Черноморец-Бургас" със статута на свободни агенти. "С Атз и Андре ще станем по-силни. Нашата и техните цели съвпадат – да излезем на международната сцена", заяви мениджърът Балъков.

"Ще дам всичко от себе си, за да се борим за класиране в челните места. В клуба се работи изключително професионално", посочи Атз, който през април ще се сдобие с португалски паспорт.

"Имам представа за футбола в България, но от това, което видях в "Черноморец-Бургас", съм изненадан приятно. Организацията е на високо ниво, работи се по амбициозен проект. Много се прави и за базата", допълни Андре.

Бразилският нападател Дуду се е завърнал с ласкави оценки от пробите си в "Тюн" и сега се чака отговор от швейцарска страна. Португалският халф Марсио Нуно от днес е на едноседмични тестове в английски втородивизионен тим,  докато Владислав Стоянов е в Анталия по покана на два руски отбора. Предвижда се резервният вратар да бъде даден под наем до края на годината с клауза за евентуална покупка. Затова "Черноморец" е в търсене на нов страж, който да представлява сериозна конкуренция на титуляра Паскал Борел. На проби в Гърция е полузащитникът Шенер Ремзи. Запитвания от няколко места има и за нападателя Георги Чиликов, но към днешна дата той остава при „акулите” с опция да се решава до края на трансферния период.

Вариантът за преминаването на Александър Стоймирович в "Ален" пропада, тъй като Германският футболен съюз е замразил трансферите на клуба заради проблеми с лицензирането. Сега се търсят други варианти за бъдещето на сърбина.

Красимир Балъков беше категоричен, че иска да има по двама равностойни изпълнители на всеки пост. Най-остра е нуждата от привличането на реализатор и двама полузащитници – ляв външен и офанзивен, зад гърба на нападателите. Мениджърът на „акулите” потвърди, че в близките 3 и половина години, в които си е поставил за цел да изведе тима до евротурнирите, ще разчита предимно на свободни агенти от чужбина, защото на родния пазар цените са нереално надути. След това в селекцията ще се даде приоритет на кадри от собствената школа.

"Даксон е затворена страница за нас този сезон. Имаме интерес към двама - трима български футболисти, но засега сме замразили преговорите с тях и евентуално ще ги вземем от лятото", посочи Балъков, като потвърди трансферните симпатии към Иво Иванов от "Берое", Тодор Паланков и Драги Коцев от "Пирин".

"Черноморец-Бургас" ще съобразява инвестициите си с кризата, като държи бюджета си балансиран. Премиите за футболистите няма да се намаляват, но ще се обвържат с постигане на крайна цел.

Относно трансфера на Платини в ЦСКА, Балъков посочи, че "червените" са изпълнили едно от финансовите си задължения, макар и със закъснение. "Разбрали сме се с ЦСКА, отношенията ни са нормални. Не смятам, че сме сбъркали с трансфера, тъй като на Платини договорът му изтичаше през 2010 г. и можеше да не вземем и стотинка за него", заяви Красимир Балъков.