БСП Несебър притеснени от изборния туризъм в морската община изрази силна тревога от изнесените данни за високия брой новорегистрирани граждани в Несебър. "Считаме, че 12-месечния срок на уседналост не решава проблема с изборния туризъм. Необходим е много по- дълъг срок, тъй като икономически групировки  с финансови възможности си "назначават" избиратели като използват непълноти в изборния закон", се казва в декларация на Общинското ръководство на БСП в Несебър изпратена до медиите.

От местната структура настояват да се прекрати практиката за регистрация на партии, които нямат местни сруктури и членска маса в региона. Така, според тях, се нарушавали основни принципи на демокрацията, подменял се местния вот, и се градяли бизнес лобита. "Нека не се повтарят практиките от предишни избори, когато политическите партии бяха поставени в неравностойно положение спрямо парите. Крайно време е жителите и политическите партии в общината да се противопоставят на купуването на техните гласове и след това продадени техните очаквания", се казва още в декларацията.

От местната структура на партията изразиха очакванията си, че органите на прокуратурата и МВР ще се самосезират и ще предпиемат всички законови мерки за опазване правото на свободен избор на всеки.