БСД ще участва на местните избори се на 29 ноември Областен съвет на партия "Българска социалдемокрация" (БСД) в Бургас. В заседанието участваха председателите на общинските съвети на партията. Това каза председателят на Областния съвет на Българска социалдемокрация Петко Иванов.

 

 

На проведения съвет е решено още да се даде мандат на областния председател да започне преговори с всички политически сили по места за възможностите за създаване на широка коалиция за участие в изборите.

Във всички общини ще бъдат съставени листи за общински съветници на партията или заедно с коалиционните партньори.

"На общинските председатели бе поставена задача до края на януари догодина да направят преглед на организационния състав на структурите на партията и да сформират общински предизборни щабове", каза Петко Иванов. До края на март 2011 година трябва да са ясни кандидатите за кметове и общински съветници на партията.

На Областния съвет е решено още да се води позитивна предизборна кампания с акцент върху най-важните проблеми в съответните общини. Препоръчва се на общинските председатели да водят прозрачна предизборна кампания с акцент върху местните проблеми без да идеологизират различията си с опонентите.