DSC_1495

DSC_1495

БСП гласува с ГЕРБ за председатели на комисии, НФСБ с най-малко членове

дадоха "рамо" на предложенията на червените. Това единомислие е странно предвид, че БСП се обяви за твърда опозиция на управляващите.

Повече от два часа продължи избора на ръководства и членове на 12-те комисии в местния парламент. Най-малко членове има НФСБ. техните предложения, с изключение на две, отпадаха при всяко гласуване.

Председател на комисията по бюджет и финанси стана Димитър Людиев - ГЕРБ, негов заместник - Димитър Колев - "Демоктратическа коалиция" (в нофосформирата група влизат "Синята коалиция", "Лидер" и Движение за социален хуманизъм). Комисията по правни въпроси оглави Стоян Димитров от ГЕРБ, зам.-председател стана - Евгени Мосинов от БСП. Димитър Колев от "Демократическа коалиция" е председател на комисията по международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации, а зам.-предсетал Карамфилка Апостолова от ГЕРБ. За председател на комисиято по култура, туризъм, вероизповедания и читалищна дейност бе избран Руслан Карагьозов - ГЕРБ, негов заместник ще е Станка Рускова от "Демократическа коалиция". Комисиято по образование и наука оглави Виолета Илиева от ГЕРБ и тя ще разчита на заместника си Панайот Жечков от ГЕРБ. Д-р Антонио Душепеев отново ще бъде председател на комисиято по здравеопазване и социални дейности, а негов заместник става д-р Георги Мигъров от "Демократическата коалиция". Д-р Мигъров ще бъде и председател на комисията по спорт и младежки дейности, а негов заместник - Калчо Белов от ГЕРБ. Диян Димов от ГЕРБ поема комисията по транспорт, съобщения и информационни технологии със заместник Георги Киров - БСП. Герберът Бойчо Георгиев ще ръководи комисиято по екология, а негова заместничка ще бъде Галя Василена от ГЕРБ. Георги Георгиев от ГЕРБ бе избран за председател на комисията по устройство на територията, заместник стана - Димитър Георгиев от същата партия. Живко Димитров от ГЕРБ ще е председател на комисията по общинска собственост и стопанска политика, а заместник става Димчо Грудев от "Атака". Костантин Луков от ГЕРБ ще ръководи комисията по обществен ред, сигурност и безопасност на движението, ще му помага като заместник Васил Джелебов от БСП.