БСП иска оставката на Симеон Дянков

"Министър-председателят трябва да поеме кадровата отгоговорност и да освободи Симеон Дянков. Надявам се, че няма да стигнем до унизителната ситуация с Румяна Желева, че европейските институции да ни съветват, какво да правим", заяви областният лидер на партията Атанас Зафиров. Според него премиерът Бойко Борисов се мъчел сам да тегли талигата и това не му се отдава.

 

Червените се обявиха против управлението на страната и промените, които се правят в данъчната система и здравното осигуряване. "С промените, които се канят да направят ще плащаме повече пари за осигуровки. Ако досега управител на ЕООД плащаше осигуровки на 230 лева, сега тази сума скача на 420 лева. При налагането на двойното исигуряване излиза, че на месец трябва да внасям 414 лева, което е 3 пъти повече от досегашната сума", коментира Христо Панайотов едноличен търговец.

В интернет вече върви петиция срещу решенията за двойното осигуряване на управителите на фирми. Протест срещу това решение ще има пред сградата на НАП в Бургас на 15-ти март.