DSC_4871

DSC_4871

БСП с подписка за импийчмънт на президента под документа са Атанас Зафиров и Емил Георгиев - кандидати за народни представители от коалиция "БСП - лява България". Подписката е придружена от декларация с мотивите за искането за отстраняването на държавния глава. Акцентът е подкрепата, която Росен Плевнелиев даде на масовите политически чистки, направени от служебния кабинет. Според червените, той разедини нацията и подкрепи протест против законно избрания парламент, даде съгласие то си за добив на шистов газ. Към това се прибавя и фактът, че той застана зад военната стратегия "Визия 2020".

"Доста грехове сътвори Росен Плевнелиев, той в никакъв случай не е обединител на нацията, напротив разединител е, затова трябва да си ходи", каза в изказването си Емил Георгиев.
"Всички мотиви в декларацията не са малко, за да искаме отстраняването на държавния глава, той е заплаха за националната сигурност", обобщи Атанас Зафиров. "Немислимо е президентът на България да подкрепя всяка една стъпка на служебното правителство. Кабинет, чиято основна задача е да уволнява способни  кадри, а не да подготвя честни избори. Ясно е ,че идеологът е Бойко Борисов. Страшното е , че президентът действа под неговата диктовка. Освен това бяха отпуснати 1 милион лева допълнителен бюджет за президента", допълни още Атанас Зафиров.
За да се входира подписката в Народното събрание, са необходими 500 000 подписа. Всеки, който иска може да я подкрепи на улица "Фердинандова"60, както в клубовете на БСП в цялата област. Подписката ще  продължи и след изборите.