БСП стяга редиците за местния вот през 2011-та

"В доклада на председателя на партията Сергей Станишев бяха очертани 4 основни насоки за работа. Реализация на левия проект, възстановяване дееспособността и организационната стабилност на партийните организации, преглед на изпълнение на задачите от последното заседание на конгреса и подготовка на участие и спечелване на президентските и местни избори през 2011 г. са основните задачи пред социалистите", каза областният лидер на червените в Бургас Атанас Зафиров. На съвещанието е било взето решение до септември – октомври т.г. да бъдат сформирани предизборните щабове по места, като те няма да бъдат само партийни, а в тях ще бъдат включени и експерти.

 

"Кандидатурите за кмет, кметове на кметства и общински съветници от БСП в Бургас ще бъдат разглеждани и обсъждани октомври месец", съобщи Димитър Стоянов, председател на БСП Бургас. Според него подготовката на изборите трябва да започне значително по- рано от предходни години. Бургаската партийна организация ще бъде първа готова с кандидатурите си, тъй като решението затова е било взето още миналия септември на заседание на Общински съвет на БСП в общината. Искаме да наложим нови физиономии, обясни Димитър Стоянов. Според него целта на ранното издигане на кандидатури е  широко обществено обсъждане на хората, време за тяхното популяризиране, подготовката им за работа в сферата на местното самоуправление.

На Националното съвещание бяха поставени редица изисквания към парламентарната група на Коалиция за България, каза народният представител Пенко Атанасов. Стигнало се е до извода, че всички въпроси, които касаят голяма група от хора на местно ниво, трябва да бъдат поставяни на вниманието на парламентарната група, за да може чрез нея да бъде осъществяван натиск върху управляващите за решаване на проблемите по места.

БСП няма от какво да се срамува от предишното управление, категорично заяви Пенко Атанасов. Според него, ако е имало наши представители, които са консумирали власт, то те трябвало да си понесат последствиято, но не можело да се омаскарява цялата партия.

БСП по места категорично ще даде отпор за защита на членовете и симпатизантите си срещу силно изразения през последните месеци процес на политически натиск от страна на управляващите, категоричен бе Атанас Зафиров.