DSC_8093

DSC_8093

Бургас даде заявка за "Най-пеещият град"

- "Най-пеещият град". Над 800 зрители припяваха, аплодираха, смяха се и тъжиха заедно с музикантите, изпълнителите, авторите на песни на традиционния коледен концерт "1001 коледни камбани", организиран от Стефан Диомов с подкрепата на община Бургас.

"Преди няколко дни ни напусна един голям музикант Пламен Ставрев. Това ще бъде най-трудният ми концерт в живота, но обещавам, че ще бъда най-веселият човек на сцената", каза Стефан Диомов и призова публиката да стана и да почете с едноминутно мълчание паметта на Пламен Ставрев. Концертът, в който той трябваше да изпълни седем песни, бе посветен на него.DSC_8044

"Защо толкова се радваме на Рождество? Заради децата, вярата и любовта, заради приказно красивите коледни песни. Техният звън се спуска от небето и ни кара съвсем неусетно да запеем с тях...", започна лиричното въведение в музикалния спектакъл, събрал едни от най-обичаните български и световни песни.

Квартет "5-те сезона" постави началото на серията от хитове, посветени на Рождество Христово, с "Бяло Коледа". Минути след това процвуча "Звънете звънчета" в изпълнение на група "Точно време" с ръководител Женя Лалчева.DSC_8207

Публиката аплодира и талантливите деца от "Морски песъчинки" с ръководител - Милена Добрева.

За първи път от години на бургаската сцена се качи и дует "Шик". За роденият в Бургас певец и композитор - Красимир Гюлмезов и за съпругата му - Вили, тази вечер бе истински празник. На финала на своето участие те изпяха своето признание към публиката в залата: "Прости ви обичам".DSC_8120

Своето музикално обяснение към зрителите в Театъра за драма, опера и балет и тези пред малкия екран, направи и Орлин Горанов под музикалния съпровод на "Левон Манукян Колегиум Музикум" и група "Four".

Преди да прозвучат финалните акорди на концерта, оркестър "Горещ пясък" и Стефка Емилова изпяха най-новата си песен "Към теб се завръщам" написана за кампанията "Завръщане в Бургас". Песента е по текст на Елка Стоянова и музика на Светослав Михайлов. Тази вечер тя трябваше да прозвучи за първи път на живо в изпълнение на Пламен Ставрев и Стефка Емилова. В памет на музиканта, бе пуснато неговото изпълнение на запис, а Стефка изпълни своята част от дуета.

Въпреки тежката загуба и сълзите в очите, на края на концерта зрителите си тръгнаха с усмивка и пожеланието за светли празници и една по-успешна 2012 година.

Запис на концерта ще бъде излъчен на 26-ти декември от 12.30 часа по Нова тв.