Picture_2_046

Picture_2_046

Бургас и Румъния с общи туристически маршрути и посланикът на Румъния у нас негово превъзходителство Антон Пъкурецу. Идеята предстои да бъде доразвита като съвместен проект. Към първоначалните дестинации в последствие ще  бъдат включени поетапно и други важни крайбрежни градове на Черно море, като  първият е Истанбул, а в перспектива  Самсун, Трабзон, Севастопол, Херсон, Сочи, Новоросийск, Батуми, Орду, Керч, Зонгулдак.

Обсъдена бе и възможността с европейско финансиране да бъдат въведени мобилни приложения, които да улеснят румънските туристи у нас и българските курортисти в Румъния, с полезна информация на родния им език на личните им телефони.

"Отчитаме чувствителен ръст на румънските туристи. По-голяма част от тях идват със семействата си на почивка във вилно селище "Дюни" и Слънчев бряг", отбеляза кметът Николов и подчерта, че се надява след финализирането на реконструкцията на пътя до ГКПП "Малко Търново" туристическия трафик да се увеличи.

В резултат на срещата предстои да бъде организиран и съвместен икономически форум, чиято цел е да разшири бизнес взаимоотношенията между двете държави.